Escriure un bloc

Sóc lectora de blocs, de fa anys. Alguna vegada havia contemplat la possibilitat d’escriure’n un, però, vistes tantes i tantes possibilitats, em va passar allò de la dita popular: el llegir fa perdre l’escriure. N’hi ha tants i de tantes coses, que, molts cops, tens la sensació de perdre’t. És veritat que pots subscriure’t als que vols, però ni tens temps de llegir-los ni, tampoc, temps de descobrir-ne molts d’altres tant o més interessants. Per això, segurament, m’agrada el twitter. Més que el facebook. D’acord que el facebook et permet penjar més coses o esbravar-te més a gust, però, dalt d’aquesta mena d’arca de Noé que són els nostres aparells (ordinador o telèfon) en el diluvi universal de la informació, agraeixes la brevetat de les piulades.

Un bloc, a més, demana constància. Manteniment. Per això es veu tant el llautó d’alguna gent de la política, amb blocs només activats durant les campanyes, que després moren tal com han nascut, en un no-res. I disciplina en l’actualització. També demana recepció, és a dir, persones que el llegeixin, per això és un espai públic. I, per tant, has de dir coses. Has de dir coses que interessin d’una manera o altra. O bé perquè són especialitzades, com blocs que tracten de jardineria, cuina o educació, amb un públic concret; o bé perquè els seus continguts, per l’estil o les idees, creen addicció lectora. O perquè són originals i/o particulars, o tracten de gent o coses més o menys propers i en vols saber més… En definitiva, que has de trobar el com, el què i el perquè.

El quan i l’on, en aquest cas, han vingut obligats. Un curs de formació universitària ens mana escriure, si més no una entrada, en un bloc. Allò d’escriure un bloc, doncs, que m’havia plantejat feia anys i ho havia deixat córrer, vés per on, ara, i per atzar, s’ha fet realitat.

Les sèries acaben amb un “continuarà”. En aquest cas, la paraula va seguida d’un interrogant.

En un dia plujós com avui, acabo amb una imatge d’una altra pluja, mar enllà, a Gàmbia, quan una granota va venir a visitar-nos mentre preníem una cervesa.

Un pensament sobre “Escriure un bloc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s